top of page

27 MAART 2024 

Schrijvers: Lemba de Miranda, Issam Almiski & Irene de Gussem
Regisseur: Mustafa Duygulu
Acteurs: Arabi Ghibeh, Jasmine Sendar & Jun Jun Liang

 

sNEAK PEEK #2

7.png
Lemba de Miranda.jpeg

Lemba de Miranda 

Lemba is auteur, scenarist en actrice. Na haar studie aan de Toneelschool Amsterdam en de Webber Douglas Academy in Londen, speelde ze verschillende rollen in het theater en in enkele televisieseries. Na een studie Arabisch en Internationale Betrekkingen - om eens iets heel anders te doen - zwierf ze een aantal jaar de wereld over als digitale nomade voor haar versie van The Endless Summer. Ze schreef over haar reisavonturen en internationale actualiteiten op haar blog https://darkfairyadventures.com/. Na vele omzwervingen vond Lemba haar weg terug naar de culturele en entertainment sector en studeerde zij in 2023 af aan de filmacademie in Keulen, Duitsland, ifs Internationale Film Schule Köln, met een MA in Serial Storytelling (scenarioschrijven voor series). Gevoed door rijke ervaringen en gekke en inspirerende verhalen, draait Lemba's werk om thema's als wereldvreemdheid, dekolonialiteit en menselijke soevereiniteit.

De Sluiswachter - Thrillerfilm

Wanneer een ethische hacker tijdens een routine klus voor een NGO op financiële fraude en mensenhandel binnen deze organisatie stuit, wordt zij in eerste instantie tot zondebok gemaakt. Om haar naam te zuiveren en haar leven veilig te stellen, vormt ze een onwaarschijnlijk team met een vrijwilligster bij deze NGO. Samen komen ze op een spoor dat voor beide vrouwen ongemakkelijk dicht bij huis ligt.

Issam Almiski

 

Issam, acteur en schrijver van Syrische afkomst, woont al acht jaar in Nederland. Zijn schrijfcarrière begon in 2015 met de serie De Kikker. Sindsdien schrijft hij naast het acteren aan diverse films en theaterstukken. Zijn script Sorry Hamlet won in 2020 de Publieksprijs bij Theater Walhalla. In 2022 zat Issam in een writers’ room voor een soap-opera serie in Saudi-Arabië.

 

 Als acteur en schrijver belichaamt Issam een kleurrijk spectrum van creativiteit en passie. Zijn leven en werk draaien om het vormgeven van verhalen en het delen van emoties door middel van kunst.

Een onvermoeibare ontdekker, voortdurend op zoek naar nieuwe expressievormen in de wereld van theater, film en schrijven. Zijn benadering is open-minded en nieuwsgierig, voortgestuwd door een energieke vastberadenheid en ambitie om zijn artistieke horizon te verbreden, variërend van klassieke theaterstukken tot hedendaagse films.  

Zijn doel is niet alleen om een verhaal te vertellen, maar om een boodschap over te brengen, emoties op te wekken en mensen te raken. Issam gelooft in de kracht van kunst om te verbinden, te inspireren en te transformeren.

Issam Almiski.jpg

Eat Chocolate - Experiment

Na het proeven van rum-chocolade in Nederland, beginnen de Syrische acteurs Rabeh en Jad een reis naar zelfontdekking, waarbij ze hun nieuwe thuisland vanuit een ander perspectief zien. Ze richten een bedrijf op dat mensen met depressie helpt door middel van kunst en chocolade. Maar succes en roem brengen onverwachte wendingen met zich mee, waardoor ze besluiten naar de andere kant van de wereld te vertrekken om opnieuw te beginnen, alles op te geven voor de smaak van geluk.

Irene foto _edited.jpg

Irene de Gussem

Irene werkt als maker al jaren in de Nederlands/Vlaamse film- en televisie-industrie als script supervisor en regie-assistent, maar ze wilt eigenlijk haar eigen verhalen vertellen; als schrijver en regisseur. Na afwijzing bij de Amsterdamse Filmacademie besloot ze via stages en ervaringen haar eigen netwerk op te bouwen en andere wegen te vinden om mijn verhalen te vertellen. Ze heeft alleen gemerkt dat “er tussen komen” een enorme beproeving is, zeker als je niet de gebruikelijke studies hebt gevolgd.

LILLY versus LILITH (webserie)

Wanneer people pleaser Lilly (30s) haar moed verliest de carrièreladder te beklimmen vanwege de toxische patriarchale werkvloer van Paradijs B.V. manifesteert haar innerlijke demoon Lilith, die Lilly leert ook haar feministische kwaliteiten te omarmen om zo in haar kracht te staan.

Mustafa Duygulu
 

Mustafa Duygulu (1986) is een Amsterdamse regisseur, scenarioschrijver en acteur. Sinds hij in 2009 afstudeerde aan de Academie voor Podiumkunsten Maastricht, trad hij op als hoofdrolspeler of bijrol in verschillende spraakmakende films en series; Wolf, Van God Los en de Netflix Original Forever Rich. Als scenarioschrijver schreef Duygulu mee aan de scenario's voor Jim Taihuttu's Amazon Original ‘de Oost’ en de speelfilm ‘Catacomben’ van Victor D. Ponten. Voor het script van zijn korte film Smoke ‘Roken als een Turk’ werd Mustafa genomineerd voor de Zilveren Krulstaart, de Nederlandse scenarioprijs. In 2016 debuteerde hij als filmregisseur met zijn korte film Omega, gevolgd door de singleplay ‘Zomerbroeders’ die hij beiden ook schreef. Sindsdien is hij een van de meest gewilde schrijver-regisseurs van zijn generatie in Nederland. Hij regisseerde vier afleveringen van de immens populaire misdaadserie ‘Mocro Mafia’, die werd verkocht aan Duitsland, Japan, Frankrijk en Rusland. De serie werd genomineerd voor Beste TV-drama op het Nederlands Film Festival.

Mustafa - juiste dit .png
Arabi .png
IMG_2305.jpg
IMG_2306.jpg

Arabi Ghibeh

Jasmine Sendar

Jun Jun Liang

bottom of page