top of page

Sanjay Singh, R3

“Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik deze kans krijg om mee te doen aan dit traject, en ga het komende half jaar vol enthousiasme tegemoet.”

BIO 

Sanjay Singh (31) is in het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen grootgebracht door zijn Nederlandse moeder en Indiase vader.

Na de opleiding International Media en Entertainment Management ging hij aan de slag als autodidacte DOP met een creatief collectief genaamd GUAP. Zij maakten videoclips, mini docu’s, en korte films.

In 2018 start hij samen met Ahmed Hammadi de ROFFA FILM CLUB, een maandelijkse filmavond waarvoor ze filmmakers uitnodigen om hun werk te tonen, en die dan direct feedback ontvangen van het aanwezige publiek.

De afgelopen paar jaar heeft hij vooral op de set gestaan als set- en locatiemanager. 

Nu hoopt hij zich vooral verder te ontwikkelen als schrijver. 

DORP

serie | 8 x 20’' | zwarte comedy

lOGLINE 

Wanneer 28 jarige multi-etnische Brandon terugkeert naar het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen als geschiedenisleraar in opleiding, krijgt hij te maken met zijn radicaal rechtse stage begeleider Peter. Dit ontwaakt zijn activistische kant en hij gaat de strijd aan met Peter.

​

MOTIVATIE  

Jan Dieleman, Francien de Zeeuw, Sanjay Singh. 1 van die namen hoort hier niet thuis.  Althans, dit was was het gevoel wat ik tijdens mijn jeugd in Zeeuws-Vlaanderen heb ervaren. Dankzij de opmerkingen over mijn "aparte" naam, huidskleur, en Indiaase afkomst. Ook in India was ik de buitenstaander. De Europeaan die op bezoek kwam. Grappig genoeg heeft Zeeuws-Vlaanderen als gebied ook een identiteitscrisis. Voor de rest van Nederland zijn we halve Belgen, in België zijn we voor altijd "Den Hollanders". Sinds jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in identiteit, op zowel micro als macro niveau Met het verhaal van DORP wil ik dan ook graag het huidige maatschappelijke debat spiegelen waarin identiteitspolitiek en cultuurstrijd de boventoon lijkt te voeren, en hoe je jezelf hierin kan verliezen.

​

sYNOPSIS

Na een mislukte relatie, en gefaalde carrière als geschiedenis content creator, keert de multi-etnische BRANDON (28) met zijn staart tussen zijn benen terug naar zijn geboortedorp in Zeeuws-Vlaanderen. Om opnieuw te beginnen als geschiedenisleraar. Het dorp is helaas nog net zo bekrompen als vroeger. Hij komt dan ook al gauw in botsing met zijn nationalistische stagebegeleider PETER (36). Die niet alleen slavernij bagateliseert in de klas, maar ook een geheim clubje heeft van leerlingen. Brandon hoort hoe Peter de kinderen opzet tegen buitenstaanders en ze inzet als luistervinkjes om "links gevaar" op te sporen. Wanneer Brandon zijn collega's en ook de rector zijn zorgen afwimpelen. Ten einde raad kan hij zich tijdens een les niet meer inhouden, en schiet uit tegen Peter. 

Nadat Brandon een standje heeft kregen van de rector, krijgt hij wel waardering van een aantal leerlingen. Samen met hen begint Brandon een tegenbeweging. Hij wilt een revolutie beginnen in het dorp voor gelijkwaardigheid, emancipatie voor minderheden! 

Maar wie zit hier eigenlijk op te wachten? Zijn moeder SANDRA (55) die worstelt met geldproblemen? Zijn nieuwe vriendin MELISSA (28) die het liefst de lieve vrede bewaard? Zijn beste vriendin EMMA (29) die belaagd wordt door klimaatactivisten? De statushouders die zoeken naar een vaste woning? 

De leerlingen hangen aan zijn lippen en volgen zijn voorbeeld. De leerlingen zien hem als hun Che Guevara of Malcolm X. Iets waar Brandon zichtbaar van geniet.  Verblind door zijn ego ziet hij dan ook niet hoe de leerlingen langzaam radicaliseren. Wat dan ook begint als een vreedzaam protest in de aula van de school eindigt in een veldslag wanneer het clubje van Peter zich hiertegen verzet. Pas dan dringt het tot Brandon door hoever de leerlingen, en hijzelf zijn doorgeslagen. Is hij dan toch geen haar beter dan Peter? Deed hij het nou echt voor de “goede zaak” of voor zijn eigen ego?

​

​

Sanjay Singh, Room 3 Experimental

Sanjay Singh_edited.jpg

Bekijk andere deelnemers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Dank je wel voor je aanmelding!

Contact

Copyright © 2023 Rotterdam Writers' Rooms
All rights reserved.
Website designed by Maria Bodrug

 

bottom of page