top of page

Sanjay Singh, R3

“Door deel te nemen aan Rotterdam Writers' Rooms koester ik de hoop niet alleen mijn schrijfvaardigheden te verfijnen, maar ook mijn creatieve horizon te verbreden en bij te dragen aan de groei van de schrijversgemeenschap in Rotterdam. Dit innovatieve pilotproject biedt mij de kans een script te ontwikkelen en het te delen met producenten, omroepen of streamers. Mijn doel is om met mijn verhalen een connectie te maken, niet alleen met producenten, omroepen en de andere deelnemers, maar ook met de potentiële kijker.”

BIO

Katja Verheul is een Rotterdamse filmmaker en artistiek archeoloog, die gelooft in de onthullende waarde van langetermijnonderzoek. Het diep duiken in complexe materie is een belangrijk onderdeel van haar werkproces. Met haar film- en videoprojecten wil ze complexe (onzichtbare) sociale, politieke en economische vraagstukken zichtbaar maken. Haar drijfveer zijn de mensen die ze ontmoet en interviewt, met name de verhalen die zij met haar delen. Daarnaast filtert ze archieven, ploegt door transcripties en vergeten onderzoeken en ontdekt hierin opmerkelijke perspectieven op hedendaagse kwesties. Doel is onze meest recente geschiedenis te demystificeren, maar ook om de gemedieerde, misschien vergeten werkelijkheid ,weer persoonlijk te maken.

Ze heeft haar werk vertoond op IFFR (NL), RIFF (IS), Visions du Réel (CH), Kasseler Dokfest (DE), Short Film Festival Oberhausen (DE), Dokufest (KS), New Wight Biennial (USA), MAXXI (IT), Sharjah Art Foundation (UAE), LAZNIA Centre for Contemporary Art (PL), ART Rotterdam (NL), Visio op 11e editie van lo schermo dell'arte (IT) en op de Nederlandse televisie. 
 

 

LOGLINE

In A Day Without Space worden een kind, een satelliet bouwer en de VN commissie voor vreedzaam gebruik van de ruimte geconfronteerd met een mogelijke ruimteoorlog. Wat heeft er plaatsgevonden, wat vindt er plaats en wat zou er nog plaats kunnen gaan vinden buiten ons gezichtsveld?

  • click_edited_edited
  • Vimeo
  • Instagram

Katja Verheul, experimental

Katja Verheul_edited.jpg

Bekijk andere deelnemers

bottom of page