top of page

Ahmad Resh, ROOM 3 Experimental

Sanjay Singh, R3

Ahmad Rash 2.jpg

"RWR is een gouden deur naar succes voor ambitieuze scenaristen."

BIO

Ahmad Resh (Meppel, 1989) begon zijn schrijfcarrière in 2013 bij de Donald Duck. Vervolgens ging hij ook als freelance redactiemedewerker bij het vrolijke weekblad aan de slag. Sindsdien ging zijn loopbaan in sneltreinvaart. Zo vertaalde hij onder andere stripboeken vanuit het Engels, Duits en Turks, schreef artikelen voor diverse stripinformatiebladen en werd columnist en journalist bij een krant. Momenteel staat hij onder contract bij meerdere uitgeverijen om diverse (strip)boeken te schrijven die vanaf 2024 worden gepubliceerd.

​

​

SCHAPENDIEVEN

speelfilm | 90’ | comedy-drama

lOGLINE 

Wanneer het verlegen buitenbeentje Serdar (17) de aandacht trekt van maffiabaas Fatih (44), krijgt hij een klus: in beslag genomen vrouwtjesschapen bij boeren terugstelen. Serdar is blij om ergens bij te horen, tot hij merkt dat er bolletjes met poeder in de schapen zitten.

​

MOTIVATIE  

Als Nederlander met een biculturele achtergrond (Midden-Oosten/islam) bekommer ik me enorm om de verbrokkeling tussen landgenoten. Dankzij een kleine groep rotte appels krijgt een grote groep een akelig stigma, terwijl de meesten net als ik willen bijdragen aan de samenleving. Met Schapendieven wil ik laten zien dat ook de ergste rotte appel tot inkeer kan komen. Dat verhaal wil ik op een entertainende, verbindende manier vertellen.

​

sYNOPSIS

Als enige buitenlander op een witte school wordt de zeventienjarige SERDAR buitengesloten. Zijn passie voor de Turkse zanger Ibrahim Tatlises maakt hem een vreemde eend in de bijt.

Serdar zoekt buiten school aansluiting met de charismatische, Turkse FATIH en zijn gang, ook een diehard fan van Tatlises. Door een telefoongesprek met hun idool te faken, maakt hij indruk op Fatih. Als blijkt dat Serdar heeft gelogen, moet hij als straf een klusje doen voor Fatih. Want Fatih kan alle hulp gebruiken. 

Fatih heeft namelijk duizenden schapen naar Nederland gesmokkeld om ze voor het Offerfeest te verkopen. Zijn eigenlijke plan is echter de smokkel van nisasta via de baarmoeders van de schapen. Omdat de import van dit exclusieve bakpoeder in verband met een pandemie aan banden ligt, zijn Turkse huisvrouwen en banketbakkers radeloos. De schapen zijn echter door de douane in beslag genomen en verdeeld over Nederland. Daarom heeft Fatih er tientallen mensen op uitgestuurd om de schapen terug te stelen. 

Nederland is in rep en roer om de verdwenen schapen, met protesterende boeren als gevolg. Fatih aanschouwt grijnzend hoe de ene partij moslims verdenkt en de andere de teruggekeerde wolf, terwijl hij zelf rustig zijn gang kan gaan.

Serdars schoolresultaten gaan intussen achteruit, hij bedriegt zijn ouders, en Fatih behandelt hem steeds meer als slaafje. Als hij ontdekt dat Fatih in coke handelt, is de maat vol. Hij confronteert Fatih en dwingt onbedoeld respect af. Fatih neemt hem in vertrouwen over de bolletjes: slechts bakmeel! Serdars confrontatie heeft Fatih wel de ogen geopend en hij wil zich groots distantiëren van zijn maffiaverleden.

Tijdens het Offerfeest trommelt Serdar honderden Turken op om naar het Malieveld te gaan, om op deze vredesdag Fatihs inkeer te bezegelen. Tijdens een grande finale danst Nederland op Tatlises’ Turkse muziek en eet gebakjes die Fatih van zijn nisasta-klanten heeft gekocht om uit te delen. Serdar heeft geleerd dat een goede vriend veel meer waard is dan een groep waar je ten koste van je principes bij wil horen. 

​

​

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Bekijk andere deelnemers

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Dank je wel voor je aanmelding!

Contact

Copyright © 2023 Rotterdam Writers' Rooms
All rights reserved.
Website designed by Maria Bodrug

 

bottom of page