top of page

4 MAART 2024 

Schrijvers: Ahmad Resh, Olga Beemster & Rahab Ahmed
Regisseur: Froukje Tan
Acteurs: Adison dos Reis, Bertan Topbaç & Imanuelle Grives

 

sNEAK PEEK #1

7.png

Ahmad Resh 

Ahmad Resh (Meppel, 1989) begon zijn schrijfcarrière in 2013 bij de Donald Duck. Vervolgens ging hij ook als freelance redactiemedewerker bij het vrolijke weekblad aan de slag. Sindsdien ging zijn loopbaan in sneltreinvaart. Zo vertaalde hij onder andere stripboeken vanuit het Engels, Duits en Turks, schreef artikelen voor diverse stripinformatiebladen en werd columnist en journalist bij een krant. Momenteel staat hij onder contract bij meerdere uitgeverijen om diverse (strip)boeken te schrijven die vanaf 2024 worden gepubliceerd.
 

Schapendieven - Experimentele film

Een pandemie, boerenprotesten, integratieproblemen en zelfs de terugkerende wolf houden Nederland al jaren bezig. Gelukkig lossen de schapendieven alles op, al hebben ze dat zelf niet door.

Olga Beemster
 

Na haar afstuderen in 1995 aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht speelt Olga in diverse theaterproducties bij verschillende gezelschappen en productiehuizen (o.a. de Toneelschuur, Frascati, Productiehuis Brabant, Sonnevanck, ‘t Syndicaat, Theater Adhoc, Oostpool).

Zo nu en dan acteert ze voor de camera en sinds 2009 spreekt ze luisterboeken in.

In 2006 volgde Olga een cursus scenarioschrijven aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Kort daarop werd ze toegelaten tot de Scriptschool, een tweejarige parttime opleiding scenarioschrijven.

LUKKI TORI’S IN A SICK STITTI - Serie

de neergang -plat op de plaat welteverstaan- als katalysator voor metamorfose

 

De serie wordt een gevarieerde reeks van zeven korte verhalen, even huiveringwekkend als helend, waarin steeds een andere protagonist een stok in de wielen wordt gestoken. Eentje die niet zomaar van wijken lijkt te willen weten. Heruitvinden van het zelf is nodig om uit de as te herrijzen.

Olga Beemster_edited.jpg
Rahab Ahmed_edited.jpg

Rahab Ahmed
 

Rahab Ahmed (1998) is een beginnend scenarioschrijver. Ze heeft de opleiding Scenario aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam gevolgd. Tijdens haar studie heeft ze samen met een groep vrienden ‘IFFR Young Netwerk’ opgericht. Samen hebben ze inspirerende filmvertoningen en masterclasses mogen organiseren in Rotterdam voor jonge filmliefhebbers.

 

Binnen de verhalen die ze schrijft, houdt Rahab ervan om complexe menselijke relaties te tonen op een poëtische manier. Ze ziet schoonheid in verhalen waar het lot boven mens staat, maar de mens altijd de eindregie heeft.

Jaren, Dagen, Maanden - Film

Rahab werkt aan een speelfilm over twee Somalische jongeren die samen terechtkomen in een schijnhuwelijk. Een coming-of-age film waarin de grens tussen liefde, vriendschap en loyaliteit steeds verder vervaagt.

Meteen na het arriveren in Nederland moet Ladan samen met Deeq naast het volwassen worden in een nieuw thuisland, ook slagen in het ophouden van een wettelijk gebonden (schijn)huwelijk.

Froukje Tan
 

Froukje Tan  is scenarioschrijver en regisseur. Haar portfolio omvat documentaires, korte films (inclusief animatie) en tv-films. Tot haar drie speelfilms behoren "LINKS " (2008),"Mijn avonturen door V. Swchrm" (2012), en "KUNG FU LEEUW" (2023).

" Ik daag graag conventionele perspectieven uit. Of het nu gaat over een verdrietig meisje dat een winkel in Tranen opent, een man die geen links ziet, of een een danser in de achterkant van een Chinese leeuw (die eigenlijk de voorkant wil zijn), ik wil graag het buitengewone in het gewone belichten. Door middel van mijn films wil ik eraan herinneren dat er altijd een andere manier is om naar de wereld om je heen te kijken.”

Naast het verbeelden van haar eigen verhalen helpt Froukje anderen om hun verhaal te vertellen dmv. coaching en het maken van filmportretten.

Froukje Tak - RWR .jpeg
IMG_2301_edited.jpg
IMG_2303.jpg
IMG_2304.jpg

Adison dos Reis 

Bertan Topbaç

Imanuelle Grives

bottom of page