top of page

is wie

Rotterdam Writers' Rooms wordt tot leven gebracht door de samenwerking van een toegewijd team bestaande uit individuen van verschillende samenwerkende organisaties. Deze organisaties hebben zich verenigd met een gedeelde visie en toewijding om creativiteit, diversiteit en innovatie in het veld van verhalen vertellen te bevorderen.

wie

kernteam

WhatsApp Image 2023-09-28 at 11_edited.p

 Dewi Reijs
Buddy Film Foundation 

Power woman Dewi is actrice, regisseur, producent, presentator en mede-oprichter van de Buddy Film Foundation. De BFF is een startloket en podium voor gevluchte film professionals, die door zich aan te sluiten bij Nederlandse AV producties sneller integreren en de taal leren.

  • click_edited
WhatsApp Image 2023-09-28 at 11.34_edite

 Monique Dikmoet
Stichting SKLNE 

Initiatiefnemer en projectleider van het Rotterdam Writers’ Rooms (RWR) project. Monique draagt vele petten....Filmmaker, storyteller, educator, concept creator, aanjager, kwartiermaker. Werkzaam op het snijvlak van film, theater en technologie. Grote pleitbezorger voor het versterken van de Rotterdamse filmsector, voor interdisciplinaire samenwerkingen, en voor meer bewustwording van de rijke pluriforme Nederlandse samenleving. Die samenleving exploreert en exploiteert ze vooral op kunstzinnige wijze. Haar motto: ‘no man is an island’

  • LinkedIn
Tezza-3563_edited_edited.jpg

 Maarten Almekinders
Scriptbank 

Maarten heeft ervaring met scouting, werving, selectie en ontwikkeling van makers en projecten, onder andere door de Netflix New Voices Script Contest (2021), coaching voor Generation Inclusion en het vinden van nieuwe schrijvers voor omroepen (Team Up in opdracht van het NPO-fonds). Daarbij heeft zijn organisatie Scriptbank een groot netwerk van makersorganisaties, opleidingen, producenten en zenders.

  • click_edited
patrick_resized_1-1074x628.jpg

Patrick Thompson
Stichting Filmtent

Dit filmproductiebedrijf o.l.v. de penvoerder Patrick Thompson voor het RWR- project richt zich vanaf 2005 op beginnende makers in Nederland en daarbuiten. Het biedt advies en ondersteuning als coproducent.

Patrick heeft net als zijn collega Monique ook jarenlange ervaring in zowel de audiovisuele sector als binnen de onderwijssector. Naast producent is hij reeds enige jaren ook hoofd film en docent film bij SAE Amsterdam.

  • LinkedIn

Coaches

Onderzoekers, Erasmus Universiteit Rotterdam

Screenshot 2024-02-22 at 19.41.22.png

 Koen van Eijck 

Koen van Eijck (1967) is professor of Cultural Lifestyles at the Department of Arts and Culture Studies at Erasmus University. He received his PhD from the Department of Sociology at Tilburg University in 1996. His current research and publications focus on social inequality and trends in cultural participation and taste patterns, arts education, the perception and appreciation of visual art and (classical) music and cognitive sociology. Van Eijck has been the recipient of the prize for best Dutch sociological article twice and published some 150 articles and book chapters on cultural consumption, social inequality, cultural policy, etc. His most recent NWO-funded research project was on the use of gamification techniques to enhance the listening experience of classical music audiences, which was a collaboration with Codarts Rotterdam and TU Delft. 

  • click_edited
Screenshot 2024-02-22 at 19.42.10.png

 Erik Vermunt 

Mijn naam is Erik Vermunt (hij/hem) en ik ben bij RWR betrokken als onderzoeker vanuit de EUR. We monitoren het project door te kijken naar de ervaringen van de deelnemers, de sector en publiek. Ik ben erg geïnteresseerd in hoe we (in de culturele sector) op een duurzamere en socialere manier met elkaar samen kunnen werken, een onderwerp wat vaak in de verdrukking komt. Naast dit onderzoek geef ik onder meer les op de EUR en heb ik een project geïnitieerd om een coöperatieve bioscoop te realiseren in Rotterdam.

Partners

  • LinkedIn

Meike Lindsen - Ready for Dutch

Naast ruim elf jaar ervaring als docent Nederlands, is Meike ook geen vreemde in de filmwereld. De verscheidene filmevenementen van haar hand hebben 2 gemeenschappelijke factoren. Als eerste is er altijd veel ruimte voor jong en/of nieuw talent, zoals het Open Doek filmfestival in LantarenVenster Rotterdam en de 7 Dagen Kortfilmcompetitie in de Brusselse Cinema Galeries en het Antwerpse Cinema Zuid. 

Als tweede staat de Nederlandse taal centraal. Tijdens haar ondertitel workshops op universiteiten in binnen- en buitenland worden er bruggen geslagen tussen beginnende filmmakers enerzijds en toekomstige vertalers anderzijds.

1516843538726.jpeg
  • Facebook

Film Platform Rotterdam

Het FPR is een overkoepelende netwerkorganisatie voor alle Rotterdamse filmmakers: van groot productiehuis tot gepassioneerde beginneling. De organisatie richt zich op netwerken, kennis delen en gezamenlijke promotie van Rotterdamse makers, organisaties en producties. Met als doel de Rotterdamse filmwereld te verenigen en een podium te bieden.

Kopie van FPR Film Platform Rdam (2022).png
  • click

Galied  Ashruf-De Subsidieadviseurs

De Subsidieadviseurs, opgericht door Galied, is een specialistisch adviesbureau bedoeld voor iedereen die deskundigheid in huis wil halen met betrekking tot subsidies. Dankzij hun deskundigheid en jarenlange expertise met verschillende nationale en Europese subsidieregelingen hebben zij ruime ervaring met werkzaamheden op het gebied van subsidies aanvragen tot de verantwoording daarvan, voor het begeleiden van subsidieprojecten of advies bij (complexe) vraagstukken, van onder andere:

– subsidieaanvragen;  – projectmanagement;   – projectbegeleiding en projectadministratie.

1539038177054_edited_edited.jpg
  • click

Ray Blinker & Vincent Berkleef - Tulsa Studios

Deze filmveteranen hebben de krachten gebundeld in een eigen organisatie. Ze  hebben ervaring in filmproducties met een sterke focus op nieuw, als ook op gevestigd- en innovatief talent. Voor RWR zullen ze een bijdrage leveren door talenten te scouten, de selectie te ondersteunen met speciale oog voor biculturaliteit van kandidaten en projectideeën.

Ray-Blinker1-300x300.jpeg
1576005455412_edited.jpg
bottom of page