top of page

Sanjay Singh, R3

“Rotterdam Writers Rooms biedt een mooie combinatie van expert begeleiding en financiële ondersteuning maar vraagt ook commitment. Een welkome stok achter de deur.”

BIO

Kuba Szutkowski (Warschau, 1982) is gevestigd in Rotterdam en opgeleid als audiovisueel vormgever, maar ook als  psycholoog en filosoof.  Als regisseur/ schrijver is hij betrokken geweest bij diverse bekroonde projecten zoals de tv-serie Boijmans TV (Museumprijs 2010); de korte kunstdocumentaire Verzamelen is een Ziekte (China King Bonn Award Best Documentary 2015); korte films: Vonk (50+ festival selecties), Hitchcock Hitchcock (juryprijs R’dams Open Doek), de Kleine Astronaut (winnaar beste film runner-up wereldfinale 48hour film project Los Angeles 2023). Zijn, in de bioscoop uitgebrachte, debuut speelfilm Onder Water (2023) werd onder andere genomineerd voor Best Narrative Feature Award bij het gerenommeerde Austin Film Festival. 

 

LOGLINE

FORMER EAST

Opgegroeid in een conservatief Pools dorp, is Krzysztof (noem me maar Chris) als tiener zijn alcoholische vader ontvlucht. Hij nam zich voor zijn persoonlijke Poolse verleden uit te wissen en zo snel mogelijk in Nederland te assimileren. Na jaren van aannemerswerk en avondstudie krijgt Chris de unieke kans bij een gerenommeerd advocatenkantoor te gaan werken. Hij moet alles op alles zetten om binnen te komen.  

Dan staat ineens na jaren zijn dochter Julia (15) weer op de stoep. Haar Kaapverdisch-Nederlandse moeder, zijn ex, is overleden en Julia wil dat Chris haar voogd wordt. Egoïstisch wil hij zijn verantwoordelijkheid richting zijn dochter weer ontlopen. Onbewust is hij overtuigd dat hij geen goede vader kan zijn. Hij besloot zich wel in te spannen om zo snel mogelijk een geschikte voogd te vinden voor Julia. De shortlist aan potentiële familieleden blijken allemaal van Chris' kant in Polen. Julia wil zo ver mogelijk vluchten van alles wat haar herinnert aan haar moeder en ziet een reis naar de roots in de Former East wel zitten. Een roadtrip volgt waarin Chris door de ogen van zijn dochter zijn land en vader gaat herwaarderen.

  • imdb
  • Instagram
  • LinkedIn

Kuba Szutkowski, Speelfilms

kuba_edited_edited.jpg

Bekijk andere deelnemers

bottom of page