top of page

Sanjay Singh, R3

“Ik vond het bijzonder mooi om meteen al op dag één van de bootcamp van Rotterdam Writers’ Rooms als groep zo diep te gaan door onze persoonlijke verhalen delen met de ander. Tegen het einde van de middag voelde ik diep connectie met de meeste andere kandidaten, die ik maar een paar uur kende op dat moment. Safe space was niet alleen maar terminologie, maar een feit, een gegeven!”

BIO

Rahab Ahmed (1998) is een beginnend scenarioschrijver. Ze heeft de opleiding Scenario aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam gevolgd. Tijdens haar studie heeft ze samen met een groep vrienden ‘IFFR Young Netwerk’ opgericht. Samen hebben ze inspirerende filmvertoningen en masterclasses mogen organiseren in Rotterdam voor jonge filmliefhebbers.

Binnen de verhalen die ze schrijft, houdt Rahab ervan om complexe menselijke relaties te tonen op een poëtische manier. Ze ziet schoonheid in verhalen waar het lot boven mens staat, maar de mens altijd de eindregie heeft.
 

 

LOGLINE

Rahab werkt aan een speelfilm over twee Somalische jongeren die samen terechtkomen in een schijnhuwelijk. Een coming-of-age film waarin de grens tussen liefde, vriendschap en loyaliteit steeds verder vervaagt.
Meteen na het arriveren in Nederland moet Ladan samen met Deeq naast het volwassen worden in een nieuw thuisland, ook slagen in het ophouden van een wettelijk gebonden (schijn)huwelijk.

  • Instagram
  • LinkedIn

Rahab Ahmed, speelfilms

Rahab Ahmed_edited.jpg

Bekijk andere deelnemers

bottom of page