top of page

Fer van der Hoff, series

Sanjay Singh, R3

“De Zwaan die Noord met Zuid verbindt, symboliseert voor mij de essentie van Rotterdam Writers’ Rooms. Een thuishaven waar we niet alleen Rotterdamse verhalen schrijven, maar samen bruggen slaan.”
 

BIO

Fer van der Hoff behaalde zijn Master of Arts aan de Erasmus Universiteit in 2019. Als onderdeel van de master studeerde hij regie en scenario aan de San Diego State University. In 2023 maakte Fer met de korte film Koers zijn debuut als regisseur, waarvoor hij terugging naar zijn roots als schipperskind. Koers werd geselecteerd voor de debuut competitie van het Nederlands Film Festival. Fer gelooft in de kracht van films die ons helpen ons te verplaatsen in het perspectief van de ander, waardoor er begrip en verbinding kan ontstaan. Zijn ambitie is om verhalen te vertellen vanuit het perspectief van mensen en groepen in de maatschappij die minder gezien en gehoord worden. Door in ieder uniek verhaal op zoek te gaan naar de universele waarheid streeft Fer naar een beleving die raakt, verbindt en inzichten kan geven aan de kijker.

Portrait FervdHoff_edited.jpg

Brotherhood

speelfilm | 90’ | adventure comedy drama

lOGLINE 

Wanneer vier vrienden op transkamp geïnspireerd raken door het levensverhaal van een  oudere trans man, besluiten ze op roadtrip te gaan om de verloren jongens avonturen in hun  jeugd alsnog te beleven. In de wildernis worden ze geconfronteerd met hun diepste zelf. 

sYNOPSIS

Brotherhood is een coming-of-age verhaal over een vriendengroep van vier trans mannen, Joshua (29), Lucas (22), Max (25) en Diego (31), die elkaar hebben ontmoet in een trans-supportgroep. De eerste stappen in hun transitie hebben ze samen doorgemaakt waarin ze lief en leed, hun strijd en overwinningen met elkaar deelden. Wanneer ze op transkamp gaan en een oudere trans man vol spijt over zijn verloren jaren vertelt, beginnen ze te fantaseren over hun eigen dromen. In een gedeeld verlangen hun verloren jeugd vol jongensavonturen alsnog te beleven, besluiten ze op een roadtrip door de Europese wildernis te gaan. 

 

Met de wereld aan hun voeten en eindelijk los van de verwachtingen van de maatschappij en wie ze waren, reizen ze door adembenemende landschappen en ervaren ze de vrijheid waar ze zo lang naar verlangd hebben. Ze gaan op ontdekking, bouwen vuurtjes en primitieve onderkomens, slapen onder de sterren, zwemmen shirtloos met hun nieuwe of nog getapete borstkas en ervaren een sense of belonging in hun nieuw gevonden familie. Maar langzaam beseffen ze dat ze niet zo vrij zijn als ze dachten. Ieder van hen worstelt met zijn eigen innerlijke demonen en zijn plek in de wereld: gangmaker Lucas wordt achtervolgd door zijn verleden en heeft moeite zijn zieke vader te vergeven; Joshua worstelt met zijn nieuwe identiteit en angst voor afwijzing in zijn liefdesrelatie; macho Diego probeert man-genoeg te zijn door zijn feminiene eigenschappen te onderdrukken; en de non-binaire Max heeft moeite om zijn verlangen naar een medische transitie te accepteren uit angst zijn zangstem te verliezen. 

 

Wanneer er scheuren in de groep beginnen te ontstaan, zal ieder voor zich zijn innerlijke strijd onder ogen moeten zien om zichzelf en zijn verleden te leren accepteren en te ontdekken wie ze echt zijn. Pas door het omarmen van hun ware zelf zullen ze echte vrijheid kunnen ervaren. 

 

Het is een verhaal over de moed hebben om jezelf te zijn, de wil hebben om vrijheid en geluk te vinden en de kracht ervaren van niet alleen maar samen de weg van overleven naar eindelijk echt leven te bewandelen, ongeacht hoe de wereld ernaar kijkt.

Bekijk andere deelnemers

bottom of page