top of page

Sanjay Singh, R3

“Een halfjaar lang met andere makers aan een eigen project werken en daarbij gecoacht worden door schrijvers die veel verder zijn dan ik: dat ik niet kan wachten, is een understatement. Die kruisbestuiving is precies de reden waarom ik in een collectief wil schrijven. En dan ook nog eens in het ongepolijste, rauwe en energieke decor van Rotterdam: voor mij dé stad om inspiratie op te doen uit alle culturele windrichtingen.”

BIO

Leïla groeide op in ‘t Zeeuwse Vlissingen. Daar waar het spoor letterlijk stopt en ze zich als kind zo stierlijk verveelde dat ze al op jonge leeftijd haar toevlucht zocht in boeken. Zo zorgde ze er, gewapend met haar biebpasje, eigenhandig voor dat een hele generatie pas op latere leeftijd kennismaakte met de werken van Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl. Die boeken zwierven immers altijd rond in háár universum.

Het waren tijdens die jaren dat haar voorliefde voor magisch-realistische verhalen ontstond. Nu, een lapjeskat jeugd en meer dan dertig jaar later, heeft ze ook een dramatische inslag ontwikkeld. Sterrenstof in het alledaagse vinden, dat is nog de kortste samenvatting. 

 

Als vierdejaarsstudent aan de Schrijversvakschool (na een ieniemini omweg van 10+ jaar in de vorm van een studie communicatie en bijbehorende loopbaan) en na een aantal schrijfprojecten voor kinderen is haar drang naar meer aangewakkerd. Meer verhalen, meer meters maken, meer magie.

 

Als Leïla een film was, zou ze Beasts of the Southern Wild zijn.

 

LOGLINE

 Wanneer de fantasievolle Senna ontdekt dat ze de - toch wel wat oldschool - verhalen van 1001 nacht die ze elke avond samen met haar opa verslindt met haar verbeelding kan veranderen, gaat ze zelf letterlijk in het avontuur op en belandt ze in een Oosters dromenland waar zij helemaal zelf haar lot bepaalt.

Leïla de Jager_edited.jpg

Leila de Jager, series

..

Bekijk andere deelnemers

bottom of page